Stil

Lagrat rött vin

 

Druvor

100% Monastrell

 

Tillverkning

Druvorna skördas för hand från de mer än 50 år gamla vingårdarna, med låg produktion som ligger på 650 meters höjd över havet. Druvorna läggs i lådor om 10 till 15 kg ​och transporteras till vingården med stor omsorg, där väljs de bästa druvorna ut vid sorteringsbordet innan vinifiering.​

 

Doft och Smak

Färg, Mörk körsbärsfärg

Doft, Doften är kraftfull och intensiv, med aromer av mogen mörk frukt som björnbär och plommon, kryddiga toner av kakao och vanilj samt rostade nya ekfat.

Smak, Smaken är len och elegant med spår av choklad. Mogna tanniner, bra syra, silkeslen textur i bra balans.​


Passar till

Nött, lamm, mustiga grytor med ris, mögel ostar och lagrade ostar i allmänhet.​

 

Serveringstemperatur

Mellan 16 och 18 grader

 

Alkoholinnehåll: 14.5 % vol./alc.