Stil

Ungt ekologiskt rött vin.

 

Druvor

100% Monastrell druvor från certifierade organiska vinodlingar.

 

Tillverkning

Druvorna skördas vid sin optimala mognad. Druvor transporteras och tas emot på vingården med hänsyn till en produktion av ett högkvalitativt ekologiskt vin.

Vingården säkerställer att skörden är från ekologiskt jordbruk. Jäsningen sker under 6 till 8 dagar vid en temperatur som inte överstiger 24 grader vinet macereras i kontakt med druvskalen under 2 till 4 dagar.

 

Doft och Smak

Färg, Intensiv körsbärsröd färg med lila bakgrund.

Doft, mycket intensiva aromer av röd mogen frukt och blommor.

Smak, mycket fruktig och fräscht, mogna tanniner, balansera syra.

 

Passar till

Sallader, grönsaksgrytor, fläsk, grillad kyckling och nötkött. Vit fisk och pasta. Mjuka och halvhårda ostar.

 

Serveringstemperatur

Mellan 14 till 16 grader.


Alkoholinnehåll: 14 % vol./alc.